luni, 26 septembrie 2016

Doua vaze cucuiete si cateva sfaturi...

Din cele patru sticle taiate acum vreo luna, am reusit sa decorez doar doua, mai inalte. Am o serie de servetele foarte frumoase pe care le-am luat special pentru vazele drepte, cilindrice. Nu fac altceva decat sa lipesc servetelul intreg, completez cu ceva culoare sau contur acrilic si gata! E cel mai simplu mod de a folosi tehnica servetelului, fara sa hacuiesti modelul.


miercuri, 7 septembrie 2016

O sticla stramba si o inspiratie lipsa

Tare greu a mers cu inspiratia in ultimele saptamani. Poate unde am fost si in vacanta si, in loc sa fac lucrurile pentru care n-am avut timp in restul anului, m-am lenevit de tot. M-am tot uitat la puzderia de obiecte frumoase si...goale care asteapta aliniate pe rafturi sa ma ocup de ele. Acum, ca am asa de multe, parca si pretentiile mele se ridica la alt nivel, nu mi se mai pare deosebita chiar orice sticla care imi pica in mana. Forma fiind direct legata de inspiratie, zau ca s-au dat duse amandoua, fiind la randul lor in concediu, probabil.

Greseli in decorarea cutiilor din lemn

Recunosc ca, din cand in cand, atunci cand sunt in pana de idei, dau o raita pe net ca sa descopar stiluri si tehnici de decorare a diverselor obiecte. Exista o panoplie atat de larga de metode incat este imposibil sa nu sara inspiratia de undeva. De multe ori intru pe site-urile de profil si ma uit ce mai vinde lumea. Cu aceasta ocazie constat ca, in ciuda atator tutoriale si sfaturi online, exista inca persoane care nu pricep si pace la ce se refera tehnica servetelului sau decoupage-ul si care este scopul acesteia.
Servetelul, ca "materie prima" este folosit de aceia care vor sa creeze obiecte aparent pictate sau desenate. Ca urmare, arta in aceasta tehnica este aceea de a finisa obiectul astfel incat privitorul sa nu-si poata da seama daca acesta este pictat sau imprimat cu o imagine.