sâmbătă, 9 aprilie 2016

O incercare si un nou model fata/verso

Avantajul faptului ca sunt inscrisa pe mai multe grupuri de handmade de pe FB este impartasirea informatiei. Am vazut tehnici si modele extrem de diferite pe la doamnele din aceste grupuri, unele sunt idei de decorare extrem de ingenioase.
Tehnica servetelului pe doua fete am mai folosit-o si eu la platouri cu marginile inalte, cum a fost acesta:

Pe partea exterioara a platoului se vede acelasi model cu flori din interior. Dupa ce am lipit servetelul pe spatele farfuriei, cu fata in jos, am dat un strat de grund si am lipit din nou servetel cu fata spre exterior, apoi am lacuit. Este un model cu doua fete.
Ceva in acest gen am vazut in mai multe randuri pe FB, dar aplicat pe sticle si borcane. Farmecul modelului este faptul ca una dintre fetele obiectului de sticla este lasata nedecorata, iar servetelul care se lipeste cu fata spre interior este plasat pe fata opusa partii transparente. In acest fel, cand obiectul este gol sau plin cu apa, ai senzatia ca descoperi o lume intreaga in interiorul sticlei. Este un efect decorativ deosebit.
Eu am ales un borcan mare de Ness care are o "silueta" interesanta, iar fetele arata ca niste bolte, arcade. M-am folosit de curbura sticlei si in jurul fetei pe care am lasat-o transparenta am intins chit universal pe care l-am modelat si vopsit ca pe o bolta de piatra dintr-un zid. Pe fata opusa, cu modelul spre interior am lipit servetel cu o frumoasa casa si gradina englezeasca, iar dupa aplicarea grundului, modelul exterior ales este cu trandafiri romantici. Daca umpli borcanul cu apa, imaginea casutei este amplificata si pare ca bolta reprezinta intrarea in gradina care o inconjoara.


Bineinteles ca, fiind prima incercare, am si gresit, am si invatat mai multe lucruri. Dar am mai multe borcane de acest gen, asa ca am pe ce exersa.