luni, 26 septembrie 2016

Doua vaze cucuiete si cateva sfaturi...

Din cele patru sticle taiate acum vreo luna, am reusit sa decorez doar doua, mai inalte. Am o serie de servetele foarte frumoase pe care le-am luat special pentru vazele drepte, cilindrice. Nu fac altceva decat sa lipesc servetelul intreg, completez cu ceva culoare sau contur acrilic si gata! E cel mai simplu mod de a folosi tehnica servetelului, fara sa hacuiesti modelul.


Acesta este un bun prilej de a  filozofa un pic pe tema "asortarii" servetelelor. Exista ocazii in care dorim sa compunem un model mai complex pentru obiectul decorat, in special cand este vorba de cutii sau de suprafete mari sau atunci cand vrem sa spunem o poveste, sa transmitem un mesaj. Cam toata lumea care lucreaza decoupage dispune de un numar mare de servetele sau de hartie in colectie tocmai pentru astfel de idei. Eu, personal, am descoperit ca este simplu si de efect sa folosesti un servetel intreg atunci cand modelul este foarte frumos.
Iata cateva sfaturi despre cum alegem modelele:
1. Nu combinati niciodata modele cu grafica diferita.
Daca ai un model care arata ca o acuarela, cu linii difuze si culori pastel, este evident ca nu poate fi asamblat cu un model ce reproduce o pictura clasica in ulei. Este exact ca si cu operele de arta. Nu alaturi o stampa chinezeasca cu o gradina de trandafiri englezesti.
2. Culorile trebuie sa se armonizeze.
Incercati sa cautati aceeasi nuanta de verde, de rosu, albastru etc. Modelul trebuie sa curga, sa dea impresia de uniform, chiar atunci cand e facut din servetele diferite.
3. Potriviti modele care ilustreaza acelasi anotimp sau acelasi tip de peisaj.
Nu puneti bordura cu vita de vie sau trandafiri la peisaj cu maci pe camp.
4. Bizuiti-va pe gustul designer-ului.
Cei care deseneaza modelele servetelelor sunt artisti, desenatori adevarati. De aceea, cel mai bine este sa pastrati combinatia de desene, culori, borduri de pe servetel pentru ca asa a gandit-o profesionistul.

Un comentariu:

  1. Foarte bune precizarile. Multumesc pentru aceste concluzii din experienta ta.
    Ti-au iesit excelent. Se asorteaza cu multe ambienturi. Felicitari.
    O saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere