sâmbătă, 28 martie 2015

Sticle de ulei de masline

Saptamana trecuta a fost randul sa tai alte cateva sticle. De data aceasta am avut doua, mai mari, de la ulei de masline, stiti ca au forme mai deosebite. M-am bucurat sa vad ca se taie relativ usor si au marginea destul de dreapta. Mai am in "colectie" si vreo patru sticle mici, patratoase, sper sa fac la un moment dat un set dragut de vaze cu ele. Dar, sa le vina randul!


Mucha

Alfons Mucha a fost un pictor, designer, realizator de afise publicitare in stilul Art Nouveau. Dar, mai presus de orice, tare i-a mai placut sa imortalizeze femeia in desene unduioase, gratioase, pastelate. Femeile lui Mucha sunt zvelte, inconjurate de o aura fermecatoare, drapate in rochii usoare, translucide, lasand sa se intrezareasca un corp perfect. Sunt insotite intotdeauna de lujeri de plante si flori, uneori afiseaza bijuterii somptuoase. Creatia Mucha este inconfundabila, motiv pentru care obiectele decorate cu imagini ce o reproduc sunt irezistibile.
Am folosit in ultimul timp hartia decoupage cu reproducerile dupa Mucha. Am lipit pietricele colorate, am realizat arabescuri cu contur acrilic si sper ca am obtinut ceva ce aminteste de Art Nouveau. Setul de mai jos este format dintr-o cutiuta pe care v-am aratat-o si data trecuta si careia i-am adaugat un platou mic de mdf si un pahar mai inalt ce poate fi folsit ca vaza pentru flori cu tulpina scurta. Cutiuta este pentru bijuterii, platoul poate servi ca suport de bijuterii tinut la oglinda sau pe o noptiera.



vineri, 13 martie 2015

Alte obiecte din lemn

Probabil m-am mai plictisit si eu de sticle sau am descoperit farmecul cutiutelor de lemn, ori amandoua la un loc, cert este ca am facut pe banda cutii de bijuterii, continuand in acelasi stil incarcat descris cu un articol in urma.
Din pacate, in acest fel consum foarte mult material, tuburile de contur auriu si alb s-au dus pe apa Sambetei! In plus, pietricelele in forma de floare sau rotunde, in trei marimi, sunt din magazin de marfa frantuzeasca si nu prea ieftine.




Ultima cutie, cea hexagonala, este de dimensiuni mai mari si este vopsita si decorata si in interior. In afara de pietricele am aplicat pe doua laturi si flori din lemn asemanatoare margaretelor din model, pe care le-am vopsit si conturat. A iesit o cutie vesela, dar am muncit ceva timp la ea!