miercuri, 25 septembrie 2013

A doua sticla mastodont

A doua sticla de doi litri e terminata, in sfarsit! Nu prea stiam ce model ar "merita" sa stea pe asemenea frumusete de obiect, dar aveam un servetel rosu cu model oriental pe care nu ma induram sa-l hacuiesc. I-am adaugat un alt servetel micut, cu pasari si flori si s-au imbinat foarte bine. Tusele finale sunt date cu acrilice aurii si galbene si contur de sticla negru, alb perlat si auriu.

Cod 77 Pret 25 lei

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Carafa

Carafele mari, destinate turnarii bauturilor racoritoare sau a vinului, la o masa cu oaspeti, au un farmec aparte. Nu sunt obiecte pe care sa le intalnesti astazi chiar in orice casa, partial din cauza pretului destul de ridicat. Dar sunt piese de decor foarte frumoase atunci cand le ai din familie, pot fi folosite usor ca vaze, din cauza gurii largi.
Carafa pe care am realizat-o astazi isi pastreaza atat functia de servire la masa dar, mai mult, si-a marit substantial caracterul decorativ.  Florile mari, galbene si albastre, sunt vesele, dar nu au prezentat tuse prea bine definite, asa ca am intervenit cu culori acrilice pentru a le da forma si a le inviora. Este o carafa cu o capacitate putin peste 1 L, realizata dintr-o sticla mai subtire, motiv pentru care este usoara, lesne de manevrat.

Cod 76 Pret 30 lei
VANDUT

miercuri, 11 septembrie 2013

Noutati

Am reusit sa decorez o sticla mastodont, de doi litri, desi suprafata mare inghite mult material si presupune un model pe masura. De obicei lucrez cu obiecte mai mici, desi sunt mai migaloase.

Cod 75 Pret 25 lei
Jumatate din sticla are ca fundal un servetel cu model auriu, baroc, peste care am lipit hartie decoupage - o silueta de femeie, o masina, un ceas, o floare, toate cu tenta retro. Formele au fost accentuate cu contur negru si auriu. Pentru o imagine vintage, mi-a venit ideea aplicarii unor timbe veritabile cu flori, pasari si fluturi, de diverse marimi. Timbrele sunt vechi, unele sunt din anii '60 si provin din diverse tari, fara sa fie insa valoroase. Sticla este fotografiata din mai multe unghiuri deoarece arata diferit pe masura ce o rotesti.

luni, 9 septembrie 2013

Farfurii

Farfuriile pot fi folosite pentru servire deoarece sunt decorate pe spate.

Platou din sticla pentru tort, diametru 30 cm, decorat vintage cu ingerasi si trandafiri albastri, are pe spate, in relief, frunzulite pe margine.

VANDUT

Intretinerea obiectelor decorate

Toate obiectele decorate prin tehnica servetelului pot fi utilizate in diverse scopuri sau pot fi strict decorative, depinde ce va doriti. Cu toate ca obiectele sunt protejate prin lacuire in mai multe sraturi, este evident ca procesul de curatare nu poate decurge ca in cazul unor simple blankuri de sticla. Daca va ambitionati sa luati un cutit si sa racaiti suprafata, este evident ca lacul va sari sau se va coji, asa cum se va intampla si in cazul unui obiect de fabrica cumparat din comert.

Materiale si tehnici folosite

Toate obiectele de pe blog sunt realizate pe suport de sticla, folosind tehnica servetelului (o gasiti pe net si sub numele de "decoupage"). Pe scurt, se ia un blank (obiect nedecorat), se aplica un strat de grund alb, se decupeaza un servetel obisnuit, se lipeste pe sticla, apoi se lacuieste pentru protectie. Aceasta este o descriere extrem de sumara a "procesului tehnologic". In realitate, in functie de ceea ce vrei sa obtii ca model, se fac adaosuri de culoare acrilica mata sau sidefata, astfel incat rezultatul sa semene cu o pictura sau un desen, nicidecum cu hartie lipita pur si simplu. Uneori, destul de rar, in loc de servetel, utilizez hartie imprimata pentru ca, in principiu, orice tip de hartie nu prea groasa poate fi lipita pe obiect.

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Seturi

Seturile sunt realizate in ideea ca pot fi folosite la o masa festiva pentru servirea bauturilor, a prajiturilor sau asezarea unor buchete de flori.

 Set format din platou ceramic si vaza obtinuta prin taierea unei sticle de doi litri




Set vintage format din patru piese-sticla subtire si inalta, platou asimetric, castron si vaza obtinuta din taierea unei sticle de doi litri



Set platou mare de tort si vaza obtinuta din taierea unei sticle de doi litri


Set tava asimetrica  si vaza obtinuta prin taierea sticlei



Set sticla de la sampanie si castron (obiect nou) cu diam.25 cm decorate cu trandafiri pe fond negru


 Set sticla mare de la sampanie de 2 L si farfurie cu diam.25 cm, decorate cu ciucuri aurii, imprimeu dantela, trandafiri si siluete vintage, cu model crapat


Set format din tava de lemn cu lungime de 34 cm, farfurie cu diam de 25 cm si vaza cu inaltime de 20 cm si diam de 13 cm, decorate cu pasari si lalele, culori acrilice si patina. Obiectele sunt noi, nu sunt reciclate.



Sticle

Sticlele pot fi utilizate ca decor sau chiar pentru servirea bauturilor la o masa festiva. Sau ca vaza pentru un singur fir de floare.

Borcane reciclate in altceva

 Borcanele prezentate pot fi folosite ca si vaze de flori mai mici, ca suporturi de creioane sau pentru depozitarea altor obiecte marunte.

Borcan 400 gr.decorat cu lavanda, H-16 cm, diam-5,5 cm
Cod 23 Pret 10 lei
VANDUT

Alte borcane...

Borcanele prezentate pot fi folosite ca si vaze de flori mai mici, ca suporturi de creioane sau pentru depozitarea altor obiecte marunte.

Borcan 400 gr.cu model marin, H-15 cm
Cod 15 Pret 7 lei

Sticlarie de laborator, obiecte diverse

Balon de laborator cu motiv oriental, H-17 cm




vineri, 6 septembrie 2013

Comenzi si livrare

Produsele aflate la vanzare au preturi reduse deoarece blankul (obiectul destinat decorarii) provine din reutilizare, cum este cazul sticlelor si borcanelor. In cazul farfuriilor insa blankurile sunt noi, achizitionate din comert, asadar pretul final include si pretul blankului.

Pahare reciclate

Pahar evazat decorat cu branduse, h-7 cm, diam-10 cm

VANDUT